Mjölby hembygdsgård

Hembygdsgård

Vackert belägen på en holme mitt i Svartån ligger Mjölby Hembygdsgård. Gör en nostalgiresa och besök de fint uppbyggda miljöerna med kläder, leksaker, instrument och mycket mer.

Museet och husen ägs av Mjölby kommun och drivs ideellt av Mjölby hembygdsförening. Byggnader och samlingar visar ortens historia från 1700-talet till nutid. Här finns bland annat en fin samling intarsia, som är ett signum för Mjölbys industrihistoria. 1909 bildade Knut Werner Dahlström Mjölby Decoupeurfabrik som 1917 ombildades till aktiebolaget Mjölby Intarsia. Under 1930-talet levererades stora inläggningar till bland annat större passagerarfartyg, bankpalats och andra byggnader av offentlig karaktär.

Varje år anordnar Mjölby hembygdsförening flera evenemang. Allt från vårväkt, midsommarfirande till julmarknad. På holmen hittar du också Mjölby vandrarhem och kaffeserveringen Åttkanten som drivs av vandrarhemmet.

Mjölby vandrarhem

Är du på resande fot? Mjölby vandrarhem hittar du på samma plats som Mjölby hembygdsgård. Här bor du mitt i Mjölby i en lugn miljö.

Mjölby vandrarhem