Paket/Erbjudande

Beridet bågskytte läger

En del av: Hästhov i Vimne - Islandshästflocken

Tänk dig en häst, en pilbåge och ett koger fyllt med pilar. Du hör hästens hovar dundra i marken och känner fartvinden i ansiktet. Du lyfter armen och spänner bågen. Du siktar. Du släpper. Pilen susar genom luften och träffar mitt i prick.

Välkommen på ett spännande läger med inriktning bågskytte från hästryggen. Älskar du bågskytte eller kanske aldrig provat? Har du stor ridvana eller ingen hästvana alls? Det spelar ingen roll. Till vårt läger är alla (från 10år) välkomna.

Beridet bågskytte är en uråldrig sport där man rider i skritt, trav, tölt eller galopp samtidigt som man ska skicka iväg en eller flera pilar mot ett eller flera mål i olika riktningar. Hemligheten för att lyckas ligger i att lära sig att kontrollera sin kropp och dela den i två. Det är ett speciellt sätt ätt rida som kallas för "kentaurridning". Överkroppen används till att hantera pil och båge samtidigt som underkroppen fokuserar på att rida och bli ett med hästen. 

På vårat läger får du lära dig hur du på ett säkert sätt hanterar pil och båge och hur du tränar en häst för att bli en säker bågskyttehäst.Tillit mellan häst och människa är A och O i den här sporten. Balans och så kallad "kentaurridning" tränar vi också mycket på då man måste använda båda händerna till att hantera pil och båge och kan därför inte hålla sig i manen när man rider. Vi har inte heller några stigbyglar då all ridning kommer ske barbacka eller med fårskinnssadel på våra islandshästar. Vi kommer att blanda bågskytte från marken, från balanstunnor och från hästryggen i skritt, trav, tölt och galopp beroende på vad just du kan, vill och vågar. 

Låter det spännande, kul, häftigt? Tveka inte att komma till oss och lära dig mer om detta härliga sätt att umgås med hästar.

Kontaktinformation

Vimne Bränngård, Vimne Lillgård, Spångsholm
Mjölby
Kontaktperson: Åsa Bergman Johansson
Telefon: 0142-26002

E-post: rolfdottir@gmail.com
Hemsida: hästkul.se

Hitta hit

Öppettider

vi kommer ha beridet bågskytte läger i sommar 2020
flera tvådagars läger under w 33
går bra att fråga om andra datum rolfdotttir@gmail.com

Prisinformation

Två dagarslägret 1430 k

nytt ! en dag i mån av plats för 765 kr

övernattning 300 kr

 

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Datum:  flera två dagars läger under w 33

går bra att ge förslag på andra datum om man är två eller flera personer

 

Tid: 09.00-17.00 båda dagarna.

Övernattning är frivillig och sker i hästarnas ligghall (utan hästar) som ligger i anslutning till hästarnas hage. Sovsäck, liggunderlag och kudde är bra att ta med. man kan också ta med eget tält om det känns bättre.

 

Plats: Hästarnas sommarbete i Mogarp (utanför Sya). Vägbeskrivning se nedan. 

 

Pris: inkl. lunch och frukt. Övernattning innebär ett pristillägg på 300kr som är inkl. kvällsmat och frukost.

 

Mat: Mat ingår i lägeravgiften och lagas gemensamt. Meddela om du är allergisk/ behöver specialkost.

 

Utrustning: Oömma kläder efter väder. Vi är utomhus hela dagen. Hjälm finns att låna.

 

Obs! Trots all försiktighet sker all hästkontakt på egen risk så kolla upp din försäkring. En del bolag har undantagsregler vad gäller ridning. Hästarna har ansvarsförsäkring. 

 

Hjälm, långbyxor och långärmad tröja är krav.

 Hästarna kan bära max 90kg

Anmälan på rolfdottir@gmail.com 

seanst 3 dagar innan

 

Vägbeskrivning

Från E4 välj avfart 109, Mjölby Östra. Sväng höger, åk 500 meter. Sväng vänster mot 4 Sya. Åk in i Sya och sväng höger under järnvägsbron. Håll höger. Fortsätt på asfaltsvägen ca 700 meter uppför uppförsbacken. På backkrönet ta tredje grusvägen till höger. Kör 100 meter. Framme.