Paket/Erbjudande

Hästkul för tonåringar

En del av: Hästhov i Vimne - Islandshästflocken

Är du mellan 12-18 år (och har galoppvana) och vill åka på ett hästläger utöver det vanilga? Då ska du komma till oss på Vimne Bränngård i sommar. Vi är en liten gård som ligger mellan Mjölby och Mantorp (Östergötland). Här får du tillbringa tre härliga dagar tillsammans med våra islandshästar. Lägret är 16-18 juni (lör-mån) med övernattning. 

Vad får man göra på lägret?

Har du någonsin hoppat hopprep med en häst? Det och mycket skoj som t.ex. häsagility, gymkhana och voltige får du utöva på lägret. Vi rider även ut i naturen och tar oss fram över stock och sten. Lägret avslutas med ett dopp i Svartån tillsammans med hästen.

All ridning sker barbacka eller med fårskinnssadel (utan stigbyglar) och vi varierar mellan att jobba med hästarna helt lösa och i olika bettlösa allternativ både från marken och uppsuttet. 

Vad är målet med lägret?

Vårt mål är att du ska få tre roliga och lärorika dagar hos oss där du får utveckla ditt sätt att kommunicera med hästar genom att endast använda ditt kroppsspråk, oavsett tidigare kunskap och erfarenhet av detta. Du kommer hela tiden att träna och förbättra din balans och efter dessa tre dagar kommer du att vara en baddare på att rida barbacka. 

Vilka är vi?

Det är Hästhov i Vimne AB som arrangerar lägret men vi som planerar och håller i Hästkul för tonåringar är tre tonårstjejer i åldern 17-19år. Det är nu femte året i rad som vi anordnar detta och det har varit mycket uppskattat. 

Hoppas vi ses i sommar! 

Kontaktinformation

Vimne Bränngård, Vimne Lillgård, Spångsholm, Mjölby

Kontaktperson: Matilda Johansson
Telefon: 0142-26002

E-post: rolfdottir@gmail.com
Hemsida: www.hästkul.se

Hitta hit

Öppettider

ge förslag på datum som passar dig rolfdottir@gmail.com

Prisinformation

2350kr/ pers inkl. mat och övernattning

Res med kollektivtrafiken

Spångsholms Bruk

Fakta

Tid

hör av dig vid intresse med passande datum . vi kommer att ha läger i sommar. satta lägerdatum kommer ut under maj månad

Pris och betalning

Lägeravgiften är 2350kr och betalas in i förskott på bankkonto 555-8457 (Hästhov i Vimne AB). Det går även bra att swisha till 1232454791. Anmälan är giltig först när lägeravgiften lägeravgiften är betald.  

Mat

Mat ingår i lägeravgiften och lagas gemensamt. Meddela om du är allergisk eller behöver annan specialkost.

Övernattning

Övernattning ingår också i lägeravgiften och sker på Vimne Lillgård (granntorpet). 

 

Vägbeskrivning

Från E4 välj avfart 109, Mjölby Östra. Sväng höger, åk 500 meter. Sväng vänster mot 4 Sya. Direkt efter Sya sväng vänster mot Spångsholm 2, åk 1,4 km. Håll vänster mot Kavlebäck, åk 400 m. Håll vänster mot Kavlebäck, åk över Svartån och fortsätt 700m till Vimne Bränngård som ligger på höger sida.