Vitputsad kyrka med svart tak.

Vikingautställning

Museum, Konst, Kulturhistoria

I det fantastiskt charmiga lilla huset Torgård i Skänninge kan du uppleva NordicCultures Vikingautställning. Tekniker och uttryckssätt varierar och spännvidden är bred.

NordicCulture är en grupp konstnärer och konsthantverkare med rötter i Östergötland som upptäckte ett gemensamt intresse i vikingatiden – den spännande tiden för drygt 1000 år sedan. En förening bildades och tillsammans formades visionen och målsättningen: att öka och bredda intresset för vikingatiden i alla åldersgrupper och att skapa gemensamma, mobila utställningar med permanent innehåll.

Med allt från konstsmide, keramik, reliefkonst, textilkonst, silversmide, träkonst till fotokonst har grunden lagts till ett något annorlunda sätt att exponera och förevisa en bred tolkning av vårt kulturarv. Vikingatiden skapar hela tiden nya infallsvinklar och närheten till den ursprungliga myllan lockar och utmanar.

Torgård ligger endast 150 meter från järnvägsstationen i Skänninge, där Östgötapendeln stannar varje halvtimme. Gå in på hemsidan för mer information och information om öppettider. Är du intresserad av ett besök med en grupp eller förening på andra tider? Kanske ett studiebesök med en skolklass? Ring eller maila så går det att ordna.

Kontakt och hitta hit

Verkstadsvägen 9, Skänninge

Telefon: 070-455 12 30
E-post: hansbilder@telia.com

Webbplats: www.nordicculture.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.